Menu

Νέα

Νέα

Αποτελέσματα - 9ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Open
veniamin_admin

Αποτελέσματα - 9ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Open

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία το 9ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά open rapid Βενιαμίν 2023-24.

Αντιπαρέρχοντας τις καιρικές συνθήκες και το δριμύ ψύχος της ημέρας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των σκακιστών κάθε ηλικίας του νησιού μας.

Σε μια αγωνιστική χρονιά με τακτικά Εσωτερικά Τουρνουά (κάθε μήνα) η ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ επιχειρεί μια σημαντική προσπάθεια να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εμπειρία, σκακιστική συνείδηση και τεχνογνωσία όλοι όσοι ασχολούνται με το σκάκι στην Λέσβο, σκακιστές κάθε ηλικίας, διοργανωτές, διαιτητές και γονείς των νεαρών σκακιστών.

Μαζί με τους επισκέπτες κυριολεκτικά γέμισαν τις φιλόξενες αίθουσες του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης κάνοντας το να μοιάζει οριακά επαρκής χώρος φιλοξενίας και στέλνοντας μήνυμα για αγωνιστικούς χώρους ακόμη μεγαλύτερους στο μέλλον που θα μπορούν υποστηρίξουν την σταθερή άνθιση του αθλήματος στην Λέσβο.

Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσία του έτερου σκακιστικού ομίλου της Λέσβου, Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου Αριστοτέλη με συμμετοχή 9 σκακιστών του, γεγονός που βοήθησε στην ποιοτική αναβάθμιση των αναμετρήσεων που διεξήχθησαν! 

Το Τουρνουά διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid). Οι 63 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους: 

O 1ος για μαθητές Νηπιαγωγείου έως γ' Δημοτικού,

ο 2ος όμιλος για μαθητές δ' Δημοτικού μέχρι στ' Δημοτικού,

ο 3ος όμιλος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

και ο 4ος για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών που διαθέτουν το κατάλληλο σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή. 

Και στις 4 κατηγορίες οι διακριθέντες ξεχώρισαν οριακά και στις λεπτομέρειες αφού υπήρξε υψηλό σκακιστικό επίπεδο και έντονος συναγωνισμός με αρκετές ισοβαθμίες όπου με την υποστήριξη του σκακιστικού προγράμματος Swiss Manager υπήρξε άψογη διαιτησία. 

Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Ντουράκης Γιάννος (4 βαθμοί). Την δεύτερη θέση με διαφορά στα κριτήρια κατέλαβε η ισόβαθμη Γεωργέλη Ανδρονίκη του Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου Αριστοτέλης (4 βαθμοί) που βραβεύθηκε ταυτόχρονα και ως 1η σκακίστρια και την τρίτη θέση ο Αβαγιαννός Γεώργιος (4 βαθμοί). Στην τέταρτη θέση ο ισόβαθμος Χατζηκύρκας Στέργιος επίσης με 4 βαθμούς.

Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νικέλλης Γεώργιος (5 βαθμοί). Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τσοπλάκης Αριστοκράτης-Ταξιάρχης του ΣΟ Αριστοτέλη (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση ο Φουντουλάκης Στέλιος (4 βαθμοί) ο οποίος ισοβάθμησε με τον αδελφό του Φουντουλάκη Μάνο επίσης με 4 βαθμούς ξεπερνώντας τον στις λεπτομέρειες (κριτήρια). Ισοβαθμία και στην 5η θέση (3,5 βαθμοί) με τα αδέλφια Νταβλούρου στα οποία ο Χρήστος ξεπέρασε τον Κωνσταντίνο πάλι στις λεπτομέρειες.

1η σκακίστρια στον 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα Μαρία (3 βαθμοί) που ξεπέρασε στις λεπτομέρειες τις ισόβαθμες Παπαδοπούλου Μαρία του Αριστοτέλη και Κάσδαγλη Θεοδοσία με την οποία από ότι φαίνεται θα αποτελέσουν στο μέλλον ισχυρό δίδυμο σκακιστριών του νησιού μας με το μεταξύ τους "Ευ Αγωνίζεσθαι" να λειτουργεί ευεργετικά βοηθώντας και τις δυο να ανεβάζουν συνεχώς το σκακιστικό τους επίπεδο.

Σε απόστασης αναπνοής οι Καβαρνού Αλεξάνδρα και Βαμβακέλλη Χαρίκλεια-Χαρούλα με 2 βαθμούς δηλώνουν το παρόν τους σε αυτήν την ιδιαίτερη κούρσα του 1st Veniamin Chess Grand Prix. 

Μάχες για γερά νεύρα και το κέρδος για το Λεσβιακό σκάκι ισχυρές νεαρές σκακίστριες! 

Στον 3ο όμιλο τo χρυσό κατέκτησε ο Τριχόπουλος Αριστείδης με 5 βαθμούς, το αργυρό ο Φωτιάδης Γιώργος με 4 βαθμούς μετά από πολύμηνη απουσία και το χάλκινο ο πάντοτε ποιοτικός Σέλικε Ερνέστος με 3 βαθμούς. 1η σκακίστρια στον 3ο όμιλο η Βαμβακέλλη Μιχαέλα που μπορεί να μην απέσπασε θετικό αποτέλεσμα αλλά ήταν η μοναδική σκακίστρια του ομίλου και με την 1η της συμμετοχή σε σκακιστικό τουρνουά μας δίδαξε την σημασία της συμμετοχής και της προσπάθειας, το ζητούμενο κάθε σκακιστή δίνοντας νόημα στην προσπάθεια όλων όσων ασχολούνται για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Λέσβο.

Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Σιδεράς Γεώργιος με 5 βαθμούς, σκακιστής με σταθερή ανοδική πορεία. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παπαδόπουλος Θεόφιλος του Αριστοτέλη με 4 βαθμούς και την τρίτη ο Δεμερτζίδης Οδυσσέας με 3 βαθμούς ισοβαθμώντας με την ισχυρότερη σκακίστρια αυτήν την στιγμή στην Λέσβο, Παπαναστασίου Κωνσταντίνα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της 1ης σκακίστριας του ομίλου.

Παράλληλα συνεχίζεται το 1st Veniamin Chess Grand Prix και αφού προσμετρήθηκαν και οι βαθμοί του 3ου Εσωτερικού Τουρνουά έχουμε τις συνολικές μέχρι σήμερα βαθμολογίες οι οποίες φαίνονται στις επισυναπτόμενες εικόνες παρακάτω.

Επόμενο ραντεβού 18 Φεβρουαρίου 2024 με το 10ο rapid open Τουρνουά της Ακαδημίας της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος.

Εξαιρετικά σημαντικό Τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του 21ου Σκακιστικού Μαθητικού Πρωταθλήματος Λέσβου, αρχές Μαρτίου.

Συνημμένα σας στέλνουμε τα αποτελέσματα και φωτογραφίες από το τουρνουά.Ο έφορος του Σκακιστικού Τμήματος
της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος
Λάμπρου Δημήτρης

Print
129 Rate this article:
5.0

Theme picker

«Ιούνιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset