Menu

Νέα

Νέα

1ο Πανελλήνιο Σκακιστικό Διαδικτυακό Ανοικτό Ομαδικό & Ατομικό Πρωτάθλημα
veniamin_admin

1ο Πανελλήνιο Σκακιστικό Διαδικτυακό Ανοικτό Ομαδικό & Ατομικό Πρωτάθλημα

Το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου 2021 ολοκληρώθηκε, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), το 1ο Πανελλήνιο Σκακιστικό Διαδικτυακό Ανοικτό Ομαδικό & Ατομικό Πρωτάθλημα, ένας νέος σκακιστικός θεσμός, παιδί της πανδημίας που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο. 


Το Πρωτάθλημα αυτό έχει ιστορικό χαρακτήρα για το σκακιστικό τμήμα της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος καθώς αποτελεί την πρώτη επίσημη ομαδική διοργάνωση και μάλιστα σε Πανελλήνιο επίπεδο στην οποία έλαβε μέρος (είχε προηγηθεί το φιλικό Τουρνουά Φιλίας) και μάλιστα με δύο αγωνιστικές ομάδες. 


Η διοργάνωση είχε πολύ μεγάλη απήχηση και συμμετοχή (90 αγωνιστικές ομάδες, δεκάδες γνωστοί άνθρωποι του σκακιού που βοήθησαν ως διαιτητές και διοργανωτές) και έδωσε την ευκαιρία να ακουστεί και να γίνει ευρέως γνωστή η Λ.Π. Βενιαμίν ο Λέσβιος στην Ελληνική σκακιστική  κοινότητα.


Μπροστά στον συμβολισμό του Πρωταθλήματος και στην μεγάλη αξία και μόνο της συμμετοχής, το αγωνιστικό αποτέλεσμα κανονικά περνάει σε δεύτερη μοίρα. Παρά τις δυσκολίες όμως τα αποτελέσματα των ομάδων μας ήταν εξαιρετικά και αξίζει να σημειωθεί πως οι παρακάτω θέσεις που έλαβαν σημειώθηκαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος !


Η 1η ομάδα με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες και επί συνόλου 90 ομάδων ισοβάθμησε με 9 βαθμούς στην 37 θέση μαζί με άλλες 15 ομάδες (50η μετά την άρση των ισοβαθμιών). Η νεανική 2η ομάδα με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες ισοβάθμησε με 6 βαθμούς στην 73η θέση (76η μετά την άρση των ισοβαθμιών).


Με την 1η ομάδα αγωνίσθηκαν οι Νίκος Πιτσιλαδής, Γιώργος Μπανταβάνης, Γιάννης Πεντογέννης και Δημοσθένης Θεοδοσίου. Με την 2η ομάδα οι Δημήτρης Σαμαρτζίδης, Γιάννης Γιαννακόπουλος, Άγγελος Δεληγιάννης και Κωνσταντίνος Σαμαρτζίδης.


Αξίζει να αναφέρουμε πως εκτός των έμπειρων σκακιστών μας κ. Πιτσιλαδή, Μπανταβάνη και Γιαννακόπουλο όλοι οι υπόλοιποι νεαροί σκακιστές φοιτούν ή έχουν περάσει από τις Ακαδημίες του Σκακιστικού Τμήματος του Βενιαμίν με υπεύθυνο τον FM Ανέστη Μιχαηλίδη. Την ευθύνη του αρχηγού της ομάδας στο συγκεκριμένο τουρνουά ανέλαβε ο Έφορος του Σκακιστικού Τμήματος Δημήτρης Λάμπρου.


Επίσης, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου 2021 διεξήχθησαν οι τελικές φάσεις των ατομικών κατηγοριών Rapid & Blitz με την συμμετοχή 3 σκακιστών του Βενιαμίν.


Στην κατηγορία Rapid ο Γιάννης Γιαννακόπουλος κατέλαβε την 164η θέση και ο Δημήτρης Λάμπρου την 165η θέση. Και στην κατηγορία Blitz o Γιάννης Πεντογέννης την 112η θέση.


Ένα παράπλευρο όφελος για τον Σύλλογο μας από την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η εμπειρία που αποκτήθηκε στην χρήση της πλατφόρμας Tornelo, η οποία και θα αξιοποιηθεί άμεσα για διενέργεια φιλικών ατομικών και ομαδικών αγώνων. 

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους και καλή αντάμωση στις διαδικτυακές και ελπίζουμε σύντομα και στις αληθινές σκακιέρες. 

Print
8074 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset