Menu

Νέα

Νέα

veniamin_admin

Σκακιστικά Βενιαμίνεια 2023

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 διεξήχθησαν στην ιστορική αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος τα 3α Σκακιστικά Βενιαμίνεια. Για πρώτη φορά σε εσωτερικό χώρο λόγω του καύσωνα, τα Βενιαμίνεια όπως κάθε χρόνο έφεραν κοντά μικρούς και μεγάλους σκακιστές από το νησί μας, την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Το κυρίως τουρνουά ήταν ένα Rapid 9 γύρων (5 το Σάββατο και 4 την Κυριακή) το οποίο διεξήχθη σε 2 Ομίλους. Ο 1ος Όμιλος είχε διεθνή αξιολόγηση ELO Rapid ενώ ο 2ος ήταν χωρίς διεθνή αξιολόγηση, όπου μπορούσαν να παίξουν και σκακιστές χωρίς Δελτίο σε σκακιστικό σύλλογο. Σε κάθε Όμιλο βραβεύθηκαν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης καθώς και οι τρεις πρώτοι σκακιστές ή σκακίστριες κάτω των 18 ετών.

Στον 1ο Όμιλο στην γενική κατάταξη πρώτευσε ο Σταύρος Μαρινίδης με το απόλυτο σκορ (9/9)! Δεύτερος ήταν ο Βρετανός Leigh Canham με 7,5/9 και τρίτος ο Δημήτρης Λάμπρου με 6/9. Καλύτερος σκακιστής κάτω των 18 ετών ο Ευάγγελος Φραγκιάς, δεύτερος ο Γιώργος Γιαμουγιάννης και τρίτος ο Έκτωρας Ελταχίρ.

Στον 2ο Όμιλο στην γενική κατάταξη πρώτευσε ο Οδυσσέας Δεμερτζίδης με 8/9, δεύτερος ήταν ο Άρης Ζαχαρίου με 7/9 και τρίτος ο Ερνέστος Σέλικε με 6/9. Καλύτερος σκακιστής κάτω των 18 ετών ο Γιώργος Παπαντωνίου, δεύτερος ο Παναγιώτης Παπαθεοδώρου και τρίτη η Ολίβια Σέλικε.

Διευθυντής αγώνων ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεολόγος Πατερέλλης, επικεφαλής διαιτητής ο Ανέστης Μιχαηλίδης FM, IA και επικεφαλής προπονητής του Βενιαμίν, ενώ βοηθοί διαιτητή οι Ανδρέας Τσεκούρας και Γιώργος Μπανταβάνης.

Η Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν ο Λέσβιος” ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο με την επανέναρξη των μαθημάτων και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του Σκακιστικού Τμήματος!

Στο τέλος της σελίδας επισυνάπτονται οι αναλυτικές βαθμολογίες καθώς και φωτογραφικό υλικό.

 

Ο αρχηγός των αγωνιστικών ομάδων του Βενιαμίν

Γιώργος Μπανταβάνης

Print
278 Rate this article:
4.5

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset