Menu

Νέα

Νέα

Μικρή ιστορία του Πλωμαρίου
veniamin_admin

Μικρή ιστορία του Πλωμαρίου

Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στις 19:30

Μέσα από 120 φωτογραφίες, επιλεγμένες από εκατοντάδες άλλες, σκιαγραφείται η ιστορία του παλιού Πλωμαριού από την δεκαετία του 1910, όταν η μικρή μας πόλη αριθμούσε 12.000 κατοίκους, μέχρι σχεδόν στις μέρες μας.

Πρόσωπα, επαγγέλματα, μεγάλα έργα όπως η κατασκευή του λιμανιού, εργαστήρια, εργοστάσια, εργαζόμενοι, σχολική ζωή, αθλητισμός, περνούν μέσα απ’ αυτές τις φωτογραφίες τραβηγμένες είτε από Πλωμαρίτες, είτε από ξένους φωτογράφους που πέρασαν και βρήκαν γοητευτικό τον τόπο αυτό. Ψήγματα αυτών των ιστοριών, που αφηγούνται οι φωτογραφίες μπορεί να βρει κανείς στο αφήγημα «Το Ουζερί» έκδοση της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος».

Για όσους έχουν ζήσει, έστω και μέρος αυτής της ιστορίας και για όσους έχουν ακούσει από τους πατεράδες ή τις μανάδες αφηγήσεις για καιρούς που πέρασαν ανεπιστρεπτί, η έκθεση αυτή, που την επιμελήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος ο Γιώτης Φρυδάς, θα ξυπνήσει μνήμες και θα αναβιώσει καταστάσεις, που έκαναν την πατρίδα μας γνωστή σ’ όλο τον κόσμο.

Και ίσως είναι μια ευκαιρία, να ξανανιώσουμε Πλωμαρίτες, δραστήριοι και δημιουργικοί, να ξαναπάρουμε το νήμα από κει που κόπηκε και να το συνεχίσουμε.

Print
2676 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset