Menu

Νέα

Νέα

veniamin_admin

Δελτίο τύπου

Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η έκθεση φωτογραφίας του παλιού Πλωμαριού, που λειτουργεί στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» στα πλαίσια του εορτασμού των 140 χρόνων της λειτουργίας της.

Οι επισκέπτες της έκθεσης αναγνωρίζουν πρόσωπα και θυμούνται γεγονότα και καταστάσεις, τις οποίες είτε έχουν ζήσε είτε τις γνωρίζουν είτε τις γνωρίζουν από  αφηγήσεις.

Στο μεταξύ το προσεχές Σάββατο 9 Ιουνίου στις 7:30 το βράδυ εγκαινιάζεται η έκθεση νησιωτών ζωγράφων, που οργανώνεται από την Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε  και πρόκειται για το αποτέλεσμα διαγωνιστικού προγράμματος του 2016, από το οποίο και προέκυψε το βιβλίο «Οι Γλάροι», που το συνθέτουν κείμενα και εικαστικά έργα καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από το ομώνυμο διήγημα του Ηλία Βενέζη. Το βιβλίο θα διανέμεται δωρεάν στους επισκέπτες της έκθεσης.

Την επομένη εξ άλλου 10 Ιουνίου ημέρα Κυριακή στις 7:30 το βράδυ, θα παρουσιαστεί στην ίδια παραπάνω αίθουσα η δράση των εθελοντικών συλλογικοτήτων της Λέσβου, που έχουν σκοπό την διαφύλαξη του νησιού από πυρκαγιές καθώς και την προσφορά βοήθειας σε περιπτώσεις ακραίων φυσικών φαινομένων. Για το έργο των οργανώσεων αυτών θα μιλήσει ο πρόεδρός τους Δημήτρης Βελούτσος, ο οποίος και θα παρουσιάσει αποξηραμένα δείγματα από την πλούσια χλωρίδα του νησιού.    

Print
3087 Rate this article:
No rating

Theme picker

«Απρίλιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες

Ο «Βενιαμίν» συνεχίζει το σερί διακρίσεων στο σκάκι
Κυπελλούχος Βορείου Αιγαίου 2025 και δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Β. Αιγαίου

Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» κατέκτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου Βορείου Αιγαίου 2025 στους Αιγαιοπελαγίτικους Σκακιστικούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στις 26-27 Απριλίου στη Χίο.
Στον τελικό του Ομαδικού Κυπέλλου, ο «Βενιαμίν» επικράτησε εκτός έδρας του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» με σκορ 2,5-1,5 σε έναν αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Λέσβου προκρίνεται στην επόμενη φάση του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον (Κυπελλούχο Νοτίου Αιγαίου) Α.Σ. Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης».
Στο Πρωτάθλημα Βορείου Αιγαίου, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για τον τίτλο, με τον «Φάρο» να παίρνει τη ρεβάνς. Σε έναν εξίσου συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα και στις λεπτομέρειες, ο «Βενιαμίν» κατέλαβε τη δεύτερη θέση με σκορ 6-4.
Η Λέσχη Πλωμαρίου συμμετείχε επίσης με μια τρίτη, νεανική ομάδα έως 16 ετών στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Βορείου Αιγαίου. Παρά την ήττα από τον «Φάρο», η νίκη απέναντι στον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς (Χίου) διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι και οι τρεις ομάδες του «Βενιαμίν» ήταν σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένες, λόγω σημαντικών απουσιών βασικών σκακιστών. Παρά τις αλλαγές, ο σύλλογος επέδειξε βάθος και ποιότητα, αποδεικνύοντας την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», με συστηματική παρουσία στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα, συνεχίζει να επενδύει στην εμπειρία και να επιβεβαιώνει την αγωνιστική της συνέπεια, γεμίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον του λεσβιακού σκακιού.
Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» για την άψογη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στο πανέμορφο ιδιόκτητο κτίριό του!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ “ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΛΕΣΒΙΟΣ” ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Αντώνης Μιχαήλαρος
Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας του Βενιαμίν
Read more
301234
567891011

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset