Menu

Νέα

Νέα

Προβολή ταινίας - The Death of Stalin (Ο θάνατος του Στάλιν)
veniamin_admin

Προβολή ταινίας - The Death of Stalin (Ο θάνατος του Στάλιν)

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών. Η φετινή πρεμιέρα περιλαμβάνει την ταινία του Armando Iannucci "The Death of Stalin" (Ο θάνατος του Στάλιν).

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μετά το θάνατο του ηγέτη τους, η διαμάχη των μελών του Πολιτικού Γραφείου για τη διαδοχή του φέρνει στο προσκήνιο τη διαφθορά και την αυθαιρεσία της εξουσίας. Η αντιπαράθεση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα Georgy Malenkov (Jeffrey Tambor), του αρχηγού μυστικών υπηρεσιών Lavrenti Beria (Simon Russell Beale) αλλά και του αδίστακτου Nikita Khrushchev (Steve Buscemi) δημιουργεί μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων, αμέτρητων έξυπνων διαλόγων και μια σειρά από χιουμοριστικές ατάκες.

Ο Armando Iannucci (In the Loop) παραθέτει μια μαύρη κωμωδία, η οποία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, με σκοπό ωστόσο να δημιουργήσει φανταστικές καταστάσεις που θυμίζουν μεταξύ άλλων και τις slapstick κωμωδίες. Αφαιρώντας από την αφήγηση τον Στάλιν και αποφεύγοντας οποιαδήποτε συγκεκριμένη πολιτική αναφορά –καθώς η πλειοψηφία των θεατών που θα επιλέξουν να δουν την ταινία γνωρίζουν την προσωπικότητα του Στάλιν- ο Iannucci διατηρεί τα στοιχεία του δικτατορικού κλίματος που είχε δημιουργήσει ο Στάλιν με σκοπό να τα σχολιάσει με έντονα καυστικό χιούμορ και να πετύχει να δημιουργήσει μια επιτυχημένη κωμωδία.

 

Σκηνοθεσία: Armando Iannucci | Παραγωγή: Yann Zenou, Laurent Zeitoun, Nicolas Duval Adassovsky, Kevin Loader Πρωταγωνιστούν: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor | Είδος: Κωμική, Δραματική, Ιστορική | Έτος κυκλοφορίας: 2017 | Διάρκεια: 107' | Imdb: link

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 21:00.

.

Print
4839 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset