Menu

Νέα

Νέα

Προβολή ταινίας - The Last Note (Το τελευταίο σημείωμα)
veniamin_admin

Προβολή ταινίας - The Last Note (Το τελευταίο σημείωμα)

Τέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη «Μικρά Αγγλία», ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με «To Τελευταίο Σημείωμα». Σε σενάριο του ίδιου και της Ιωάννας Καρυστιάνη, μουσική (σε πρώτη συνεργασία με τον πατέρα του) του Αλέξανδρου Βούλγαρη και διεύθυνση φωτογραφίας του Σίμου Σαρκετζή, «To Τελευταίο Σημείωμα» είναι μία ταινία εμπνευσμένη και πάλι από την πρόσφατη ελληνική Ιστορία: την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.


ΥΠΟΘΕΣΗ

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936. Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης. Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενων του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο γερμανός διοικητής προτείνει στον μελλοθάνατο διερμηνέα να του χαρίσει τη ζωή με τον όρο να διαλέξει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του...



Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης | Παραγωγή: Γιάννης Ιακωβίδης | Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, André Hennicke, Melia Kreiling | Είδος: Ιστορική, Δραματική | Έτος κυκλοφορίας: 2017 | Διάρκεια: 117' | Imdb: link

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί όπως πάντα στην αίθουσα της «Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στις 9:00μμ.


Θα θέλαμε επίσης να σας γνωστοποιήσουμε ότι η συγκεκριμένη προβολή, θα είναι η τελευταία για την φετινή σεζόν. Σας ευχαριστούμε που μας κρατήσατε συντροφιά όλο αυτό το διάστημα και σας ενημερώνουμε ότι παρόλο που οι "Κινηματογραφικές Παρασκευές" θα επιστρέψουν τον φθινόπωρο, η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος» θα συνεχίσει τον πολιτισμικό & πολιτιστικό της ρόλο, προγραμματίζοντας εκδηλώσεις και τους καλοκαιρινούς μήνες. 


Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

το διοικητικό συμβούλιο

Print
4499 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset