Menu

Νέα

Νέα

Προβολή ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs
veniamin_admin

Προβολή ταινιών ντοκιμαντέρ AegeanDocs

Οι προβολές αυτής της εβδομάδας έχουν ως επίκεντρο το τραγούδι. Ξεκινώντας με την μουσική ταινία "Tο βάλσαμο" ταξιδεύουμε όχι πολύ μακριά, αλλά μέχρι την Μυτιλήνη, όπου εκεί θα έρθουμε σε επαφή με την οικογενειακή ζωή και τη δουλειά της Μαρίας Σεϊτανίδου. Μια νέα γυναίκα που βρίσκει το βάλσαμό της στο τραγούδι. Την βρίσκεις σε αγκαλιές παιδιών, σε κύκλους ανθρώπων που χορεύουν και σε καρδιές που πλέουν. Ταξιδεύει με τη φωνή της από το παρελθόν στο παρόν, από τη γη στον ουρανό.

Ελληνική παραγωγή, Έφη Σιαλεβρή, Διάρκεια: 23 λεπτά, Για το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ

 

Η δεύτερη ταινία με τίτλο "Με το δικό σου τρόπο", της οποίας δημιουργός είναι ο καθηγητής του Γυμνασίου Πλωμαρίου και συντοπίτης μας Κώστας Φωτιάδης, αναφέρεται σ' ένα ζευγάρι περιπλανώμενων μουσικών από την Γαλλία και το Βέλγιο. Ο Μανού και η Ορφίς, αποφασίζουν να κάνουν στάση στο Πλωμάρι, έχοντας ως αποσκευές το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την μουσική των Βαλκανίων. Εκεί, σε ένα ορεινό χωριό του Πλωμαρίου, τις Μηλιές, θα συναντήσουνε την Γιώτα. Με την βοήθειά της θα μυηθούν στις μελωδίες από την μουσική παράδοση της Λέσβου. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουνε τον Άκη, έναν καθηγητή θρησκευτικών που ανεβάζει παραστάσεις Καραγκιόζη και παίζει τζαζ. Σε αυτές τις συναντήσεις μοιράζονται μαζί μας, με τον δικό τους τρόπο, την προσέγγιση τους στη μουσική και τη ζωή!

Ελληνική παραγωγή, Κ. Φωτιάδης, Mustafa Altintop, Διάρκεια: 35 λεπτά


Λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου, οι ταινίες θα προβληθούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8:00μμ, αντί της Παρασκευής

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση

Print
2743 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset