Menu

Νέα

Νέα

Νέα συλλογή διηγημάτων του Ξενοφώντα Μαυραγάνη
veniamin_admin
/ Categories: Βιβλία, Νέα

Νέα συλλογή διηγημάτων του Ξενοφώντα Μαυραγάνη

«Ανάμεσα στη Λέσβο και πιο ειδικά στο Πλωμάρι και στη Θεσσαλονίκη, βίωσε, φαντάσθηκε ή επινόησε ιστορίες και παραμύθια που συγκίνησαν τον γραφιά αυτών των κομματιών.

Οι φτωχοί απόμαχοι της ζωής, που βρήκαν τρόπο να διασκεδάσουν τον επερχόμενο θάνατο στις απάνθρωπες συνθήκες της κρίσης, ο νέος ξενιτεμός των βλασταριών της ελληνικής επαρχίας η δυστυχία και η πάλη για ζωή των νεοπροσφύγων, οι λιτανείες για τον εξανθρωπισμό του θείου, αγιορείτικες και λεσβιακές περιηγήσεις, ερωτικές φαντασιώσεις, με τα κατάλοιπα της ανίκητης κυριαρχίας της βαθιάς συντηρητικής αντίληψης, συνθέτουν ένα πανόραμα της κοινωνικής μας πραγματικότητας των τελευταίων εξήντα χρόνων, που αποτυπώνονται σ’ αυτήν την συλλογή διηγημάτων».

Αυτά είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο διηγηματογράφος Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης, στην έβδομη κατά σειρά συλλογή του, που κυκλοφορεί από χθες, από τις θεσσαλονικιές εκδόσεις ΝΗΣΙΔΕΣ, τις μόνες ίσως εκδόσεις που εκδίδουν βιβλία με μόνο κριτήριο την ποιότητα και τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους.



Print
1953 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset