Menu

Νέα

Νέα

Από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Λέσχης Πλωμαρίου
veniamin_admin

Από το μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Λέσχης Πλωμαρίου

Σε μια σεμνή και ιδιαίτερα συγκινητική για τον τιμηθέντα τελετή, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ, απένειμε στον Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη, πρόεδρο της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» Ξενοφώντα Ε. Μαυραγάνη, το βραβείο «Μαρκίδες-Πούλιου», για το λογοτεχνικό του έργο και τη διασύνδεσή του με τη δημοσιογραφία,  κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας γιορτής της ημέρας των Φώτων, κατά την οποία κόβεται η πίτα.

Η γιορτή άνοιξε με ομιλία του αντιπροέδρου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ-Θ Γιάννη Βοϊτσίδη, που αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν τον δημοσιογραφικό κόσμο και συνεχίσθηκε με την εισήγηση του γενικού γραμματέα του Μορφωτικού Ιδρύματος Τάσου Ρέτζιου, που αναφερόμενος στο έργο του Μαυραγάνη είπε ότι χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία στα κοινωνικά ζητήματα, την ισομέρεια, την μετριοπάθειά του, την καταγραφή της διακυμάνσεων της ζωής και την εξαιρετική γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος και πριν την απονομή του βραβείου ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Βασίλης Κοντογουλίδης, διάβασε μια επιστολή του παλαίμαχου δημοσιογράφου Γεράσιμου Δώσσα, στην οποία διατύπωνε τα συγχαρητήριά του στο Μορφωτικό Ίδρυμα γιατί «η επιλογή του άξιου διακρίσεως συναδέλφου τιμά αυτούς που τον επέλεξαν για το έργο του, στο οποίο  θα πρόσθετα μάλιστα και  την εξειδικευμένη ικανότητα της νομικής κατάρτισης και της έμπρακτης εφαρμογής του, ως στοιχείου εγκυρότητας». 

Παίρνοντας τον λόγο ο Ξενοφών Ε. Μαυραγάνης, είπε πως και σήμερα, όπως παλιά την δημοσιογραφία πολεμούν και επιθυμούν την εξαφάνισή της, πολλές και αντίρροπες δυνάμεις. Αυτές που θέλουν να την υποδουλώσουν κι εκείνες που επιδιώκουν να την κάνουν να σιωπήσει. Και θυμήθηκε τους αγώνες που δόθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον καιρό της μεταπολίτευσης, όταν τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της πόλης αρνούνταν να εφαρμόσουν τις συλλογικές συμβάσεις, τονίζοντας πως και σήμερα με την «φροντίδα» των μνημονίων συλλογικές συμβάσεις επίσης δεν υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται. Και κλείνοντας ευχήθηκε στους καιρούς που έρχονται να ανακτήσει το κύρος και την αίγλη του το δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Στην τελετή παρέστησαν ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις, οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Γιάννης Σαρίδης, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, η επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη» και γραμματέας του Δ.Σ Ρία Καλφακάκου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Κούβελας, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Φωτίου και Πέτρος Λεκάκης, ο αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ.Υ Παναγιώτης Νεστορίδης, ο πρόεδρος της Ε.Π.Η.Ε.Θ Γιώργος Τζάγιας, ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Αλέξανδρος Μπάξτερ και πολύς κόσμος.


Print
2805 Rate this article:
No rating

Theme picker

«Απρίλιος 2025»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αιγαιοπελαγίτικοι Σκακιστικοί Αγώνες

Ο «Βενιαμίν» συνεχίζει το σερί διακρίσεων στο σκάκι
Κυπελλούχος Βορείου Αιγαίου 2025 και δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Β. Αιγαίου

Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» κατέκτησε τον τίτλο του Κυπελλούχου Βορείου Αιγαίου 2025 στους Αιγαιοπελαγίτικους Σκακιστικούς Αγώνες, που διεξήχθησαν στις 26-27 Απριλίου στη Χίο.
Στον τελικό του Ομαδικού Κυπέλλου, ο «Βενιαμίν» επικράτησε εκτός έδρας του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» με σκορ 2,5-1,5 σε έναν αμφίρροπο και συναρπαστικό αγώνα. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα της Λέσβου προκρίνεται στην επόμενη φάση του Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον (Κυπελλούχο Νοτίου Αιγαίου) Α.Σ. Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης».
Στο Πρωτάθλημα Βορείου Αιγαίου, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά για τον τίτλο, με τον «Φάρο» να παίρνει τη ρεβάνς. Σε έναν εξίσου συγκλονιστικό αγώνα, που κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα και στις λεπτομέρειες, ο «Βενιαμίν» κατέλαβε τη δεύτερη θέση με σκορ 6-4.
Η Λέσχη Πλωμαρίου συμμετείχε επίσης με μια τρίτη, νεανική ομάδα έως 16 ετών στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Βορείου Αιγαίου. Παρά την ήττα από τον «Φάρο», η νίκη απέναντι στον Σκακιστικό Όμιλο Παναγίας Καλλιμασιάς (Χίου) διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι και οι τρεις ομάδες του «Βενιαμίν» ήταν σε μεγάλο βαθμό ανανεωμένες, λόγω σημαντικών απουσιών βασικών σκακιστών. Παρά τις αλλαγές, ο σύλλογος επέδειξε βάθος και ποιότητα, αποδεικνύοντας την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
Η Λέσχη Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», με συστηματική παρουσία στα Περιφερειακά Πρωταθλήματα, συνεχίζει να επενδύει στην εμπειρία και να επιβεβαιώνει την αγωνιστική της συνέπεια, γεμίζοντας αισιοδοξία για το μέλλον του λεσβιακού σκακιού.
Τέλος, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου – Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» για την άψογη διοργάνωση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στο πανέμορφο ιδιόκτητο κτίριό του!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ “ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΛΕΣΒΙΟΣ” ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Αντώνης Μιχαήλαρος
Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας του Βενιαμίν
Read more
301234
567891011

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset