Menu

Νέα

Νέα

veniamin_admin

Σκακιστικά Βενιαμίνεια 2022 - Βραβεία και στιγμιότυπα

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουλίου διεξήχθη στην Μυτιλήνη με μεγάλη επιτυχία τo 2ο Σκακιστικό Τουρνουά, ''Βενιαμίνεια 2022 '', στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος και σηματοδότησε την λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς της Ακαδημίας του Συλλόγου. Το Σάββατο 16 Ιουλίου διεξήχθη για πρώτη φορά στο νησί μας διαγωνισμός επίλυσης σκακιστικών προβλημάτων. Οι 21 διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιλύσουν 36 προβλήματα σε 30 λεπτά. Ισοβάθμησαν στην 1η θέση οι Άγγελος Δεληγιάννης, Γιάννης Πεντογέννης και Κωνσταντίνος Σιδεράς με το απόλυτο των σωστών απαντήσεων (36/36), ενώ κοντά τους βρέθηκε και ο Δημήτρης Νείρος (33/36).

 

Ακολούθησε αγώνας επίδειξης σιμουλτανέ (ταυτόχρονη αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων από έναν ισχυρό παίκτη) κατά τον οποίο ο προπονητής του συλλόγου μας FIDE master (FM) Ανέστης Μιχαηλίδης αντιμετώπισε 18 αντιπάλους. Η μάχη ήταν σκληρή αλλά τελικά ο μετρ κατάφερε να κερδίσει όλες τις παρτίδες!


Την Κυριακή 17 Ιουλίου έγινε ΟΠΕΝ τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) πέντε  γύρων με 25 συμμετοχές. Στη γενική κατάταξη πρώτos αναδείχθηκε ο Χρήστος  Αϊβαλιώτης, στη δεύτερη θέση ήταν η Κωνσταντίνα Παπαναστασίου και τρίτος ο Δημήτρης Σαμαρτζίδης. Στην βαθμολογία των γυναικών 1η η Κωνσταντίνα Παπαναστασίου, 2η η Αμαλία Κοτσίνη και 3η η Ολίβια Σέλικε.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των μεταλλίων για τον διαγωνισμό προβλημάτων και το τουρνουά rapid. Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με την απονομή τιμητικών διπλωμάτων στους σκακιστές του συλλόγου που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στους Διαδικτυακούς Διασυλλογικούς Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες 2022 και τέλος ακολούθησε η απονομή από τον διευθυντή της Ακαδημίας κ. Μιχαηλίδη αναμνηστικών δώρων στα παιδιά που παρακολούθησαν τα μαθήματα της εκπαιδευτικής χρονιάς 2021-2022. 

 

Η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μυτιλήνης, Παναγιώτη Τσακύρη, για την παραχώρηση του χώρου των εκδηλώσεων, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου στη Μυτιλήνη επί της οδού Τυρταίου 4 στην αγορά για τις δια ζώσης δραστηριότητες του σκακιστικού τμήματος, τις ημέρες Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή.

 

Εγγραφές και πληροφορίες για την νέα σκακιστική χρονιά στον 'Εφορο του Σκακιστικού Τμήματος κ. Λάμπρου Δημήτρη.

 

E-mail: dlamprouplomari@gmail.com

Τηλέφωνο: 6972659397 (19:00-22:00)

Print
482 Rate this article:
5.0

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset