Menu

Νέα

Νέα

7ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Open Βενιαμίν 2023-24
veniamin_admin

7ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά Rapid Open Βενιαμίν 2023-24

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην φιλόξενη  Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 7ο Εσωτερικό Σκακιστικό Τουρνουά Open Rapid Βενιαμίν 2023-24.


Διεξήχθη με το Ελβετικό σύστημα κληρώσεων 5 γύρων, με χρόνο σκέψης 10 λεπτά ανά παίκτη για όλη την παρτίδα και προσαύξηση 5 δευτερολέπτων ανά κίνηση (rapid).

 

Οι 49 συνολικά συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους:

O 1ος για μαθητές Νηπιαγωγείου έως γ' Δημοτικού,

ο 2ος όμιλος για μαθητές δ' Δημοτικού μέχρι στ' Δημοτικού

ο 3ος όμιλος για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

και ο 4ος για ενήλικες σκακιστές και επιλογή U18 σκακιστών που διαθέτουν το αντίστοιχο σκακιστικό επίπεδο σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή.

 

Στον 1ο όμιλο πρώτευσε ο Χατζηκύρκας Στέργιος (4,5 βαθμοί). Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Τάμπρας Κωστής (4 βαθμοί) και την τρίτη θέση ο Ιντζεβίδης Θέμης (4 βαθμοί). Πρώτη σκακίστρια στον 1ο  όμιλο η Μαμουνή Γεωργία (2,5 βαθμοί).


Στον 2ο όμιλο πρώτευσε ο Νικέλλης Γιώργος (4,5 βαθμοί). Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Κάσδαγλη Θεοδοσία (4 βαθμοί) η οποία επίσης βραβεύθηκε και ως η καλύτερη σκακίστρια του ομίλου και την τρίτη θέση ο Σιδεράς Συμεών (4 βαθμοί). Δεύτερη σκακίστρια στον 2ο όμιλο η Μιχαλάκη Άννα Μαρία.


Στον 3ο όμιλο πρώτευσε ο Φαρχάντ Ρεζάι (4 βαθμοί). Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γραμματάς Άκης (3,5 βαθμοί) και τρίτος ο Αληγιάννης Παναγιώτης (3,5 βαθμοί).


Στον 4ο όμιλο πρώτευσε ο Γιαμουγιάννης Γιώργος (4,5 βαθμοί), εξαιρετικός U18 νεαρός σκακιστής από τις μεγαλύτερες  ελπίδες του νησιού μας. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σιδεράς Γιώργος (3,5 βαθμοί) και τρίτος  ο Ιντζεβίδης Αβραάμ (3 βαθμοί).


Αισιόδοξα μηνύματα αφήνει σε σύγκριση με την περσινή χρονιά το γεγονός πως η σειρά των  open rapid Τουρνουά της Ακαδημίας του Βενιαμίν ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα και με υπερδιπλάσιες συμμετοχές. Επίσης από φέτος σημαντικός είναι ο διπλός χαρακτήρας των Τουρνουά. Εκτός τον αυτοτελή χαρακτήρα του κάθε τουρνουά με τις αντίστοιχες διακρίσεις και βραβεύσεις της ημέρας, στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς 2023-24 ο κάθε όμιλος θα αναδείξει τους τρείς καλύτερους με συνολική άθροιση όλων των επιμέρους βαθμολογιών.


Το κάθε Τουρνουά δίνει βαθμούς στους 6 καλύτερους της τελικής γενικής βαθμολογίας, π.χ. ο 1ος 6 βαθμούς, ο 2ος 5 βαθμούς μέχρι τον 6ο που παίρνει 1 βαθμό. Στο τέλος της χρονιάς θα δημιουργηθούν οι 4 όμιλοι των 6 σκακιστών  με τις αντίστοιχες συμμετοχές του έτερου Σκακιστικού Ομίλου του νησιού μας  Αριστοτέλη για να αναδειχτούν οι άτυποι πρωταθλητές Λέσβου.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους παρακάτω συνδέσμους:

1ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848115.aspx?lan=19&art=1

2ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848116.aspx?lan=19&art=1

3ος όμιλος: https://chess-results.com/tnr848108.aspx?lan=19&art=1

 


Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες για το αγωνιστικό πνεύμα που επέδειξαν!


Ακολούθως παρατίθενται οι Πίνακες με την αναλυτική βαθμολογία καθώς και φωτογραφικό υλικό.


Επόμενο ραντεβού τον Δεκέμβριο στο Πλωμάρι με το 8ο rapid open Τουρνουά της Ακαδημίας της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος.

Print
183 Rate this article:
No rating

Theme picker

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset